Zabpelyhes banános süti - liszt és cukor nélkül
sponsored links
Hozzávalók:
--- Száraz anyagok:
50 g zabpehely
50 g darált dió
50 g darált mandula
50 g kókuszreszelék
csipetnyi só
fél teáskanál õrölt fahéj
fél mokkáskanálnyi õrölt kardamom
50 g méz
75 g olvasztott, kihûlt vaj
1 tojás
2 kisebb érett banán
fél almameghámozva, lereszelve
+
vaj a forma kikenéséhez
kevés zabpehely és vágott dió a forma kiszórásához
Egy kisebb formát (nálam kicsi kuglófforma volt,, 16 cm átmérõjû és 9 cm magas, vagy pedig lehet dupla adagból és például tortaformában sütni) vajjal kikentem, majd kiszórtam vágott dió és zabpehely keverékével.
A sütõt bekapcsoltam 175 fokra.
A száraz anyagokat egy tálban összekevertem.
A banánt villával összenyomtam. Hozzákevertem (villával) a tojást, a kihûlt vajat, mézet és a lereszelt almát, végül alaposan elkevertem a száraz anyagokkal.
A masszát óvatosan az elõkészített formába kanalaztam, tetejét elsimítottam. Betettem az elõmelegített sütõbe és kb. 45-50 perc alatt megsütöttem. A formában hagytam pár percet hûlni, azután egy tányérra borítottam a megsült kuglófot.
Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálaltam.