Zabpelyhes banános aranylen sütemény
sponsored links
Hozzávalók:
- 20 lapos ek. bio zabpehely (gluténmentes üzemben készült!)
- 10 lapos ek. bio arany len liszt (a nem arany színû is megfelelõ; lehet pehely is!)
- 40 dkg banán – 4 db kb. 10 dkg-os méretû
- 2.5 dl langyos víz
- 2 ek. glicin vagy 1 ek. xukor0stevia
- 1 ek. fahéj por
- Késhegynyi só
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek. citromlé
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
- Kibélelünk egy tepsit zsírpapírral.
- A süteményt tetszõleges formában készíthetjük. Jómagam fagyi kanállal mértem ki gombócokat, melyeket ellapítottam.
- Elõmelegítjük a sütõt 170 fokon, majd kb. 160-150 fokon szárítva sütjük a tésztát.
- Amikor kivesszük a süteményt, akkor puha lesz az állaga, majd ahogy kihûl, akkor megfelelõ keménységre összedermed.
- A tetejét is meg lehet szórni további xukkoral vagy esetleg gyümölcspürével is kínálhatjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!