Zabpelyhes banános aranylen sütemény

2018-01-23

sponsored links

Hozzávalók:

  • 20 lapos ek. bio zabpehely (gluténmentes üzemben készült!)
  • 10 lapos ek. bio arany len liszt (a nem arany színû is megfelelõ; lehet pehely is!)
  • 40 dkg banán – 4 db kb. 10 dkg-os méretû
  • 2.5 dl langyos víz
  • 2 ek. glicin vagy 1 ek. xukor0stevia
  • 1 ek. fahéj por
  • Késhegynyi só
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek. citromlé

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  • Kibélelünk egy tepsit zsírpapírral.
  • A süteményt tetszõleges formában készíthetjük. Jómagam fagyi kanállal mértem ki gombócokat, melyeket ellapítottam.
  • Elõmelegítjük a sütõt 170 fokon, majd kb. 160-150 fokon szárítva sütjük a tésztát.
  • Amikor kivesszük a süteményt, akkor puha lesz az állaga, majd ahogy kihûl, akkor megfelelõ keménységre összedermed.
  • A tetejét is meg lehet szórni további xukkoral vagy esetleg gyümölcspürével is kínálhatjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!


Folytats a blogon ... https://paleovital.hu/?p=32921

sponsored links

Keres?s