ZABPELYHES AMERIKAI PALACSINTA, POSÍROZOTT REBARBARÁVAL A NEMZETKÖZI PALACSINTANAP ALKALMÁBÓL
sponsored links
Ismét eljön a Húshagyó Kedd, ami angolszász területen egybeesik a Nemzetközi Palacsintanappal. Én magam imádom a palacsintát, legyen az édes vagy sós, a Férjem viszont nem kedveli. De hála Istennek van két fiúnk, akik szintén rajonganak érte, így hát ha máskor ritkábban is, de a Pancake Day-en nálunk is kötelezõen elõkerül ez. Ha jól emlékszem nincs is palacsinta recept eddig a blogon, így ideje volt azt az amerikai palacsinta receptet ide is feltennem, hogy ne kelljem folyton valahonnan vadásznom. A zabpehely nagyon jót tesz neki, ha még lett volna itthon aludttej az még jobb lett volna, de így is imádtuk.
És hát a végére hagytam a rebarbarát.... Régi olvasóim tudják, hogy odavagyok érte, új olvasóim pedig most tudják meg. Tavaly hihetetlen sok mindent sütöttem belõle, idén sem lesz másképp. Ez a posírozott rebarbara azonban valami olyan csoda, ami az elsõ, nagyon piros, nagyon finom reberbarákból kötelezõ lehetne minden konyhában :-) Merthogy van élet a rebarbarbara crumbl-ön túl is, még ha ezt az angolok nehezen is hiszik el :-) És íme itt egy kép, amibõl kiderül milyen egy angol kertváros vasárnap délelõtt..... nagyon csendes.
Hozzávalók:
a posírozott rebarbarához:
400 gr rebarbara
2 evõkanál nádcukor
1 vaníliarúd
a palacsintához:
20 dkg liszt
4 dl tej
5 dkg zabpehely
1-2 ek nádcukor
2 tojás
1 tk olaj
1 tk sütõpor
fél tk szódabikrbóna
pici só
- Elõször a rebarbarát készítem el: a sütõt elõmelegítem 140-150 fokra, a rebarbara szárakat megmosom, majd 2-3 cm hosszú darabokra vágom. Egy sütésálló edénybe teszem, meghintem a cukorral, hozzáteszem a vaníliarúd kikapart magját, de hozzáteszem a rudat is, átkeverem majd a meleg sütõben 10-15 perc alatt megsütöm. Akkor jó, amikor a száraknak még megmarad a tartása, de az egész gyönyörû lila lében fürdik.
- Amíg sül, összekeverem a palcsintatésztát. A liszetet elkeverem a zabpehellyel, sütõporral, cukorral, szódabikarbónával, sóval, hozzáadom a felvert tojásokat, majd apránként a tejet. Közben kézi habverõvel folyton keverem és simára dolgozom. A végén adom hozzá a pici olajat.
- A palacsintákat forró serpenyõben kevés olajon megsütöm. A szokásos palacsintával ellentétben a serpenyõt nem mozgatom, hogy a tészta szétterüljön, hanem középen maradjon. Mindkét oladalát aranybarnára sütöm.
- A finom, puha rebarbarával tálalom.