Zabpelyhes almás golyók
sponsored links
Milánnal annyira megszerettük ezeket a golyókat, a héten már kétszer készítettem el, most már csak felteszem a blogra is. Olyan jó kis nassolni való, ha édességre vágyik az ember - ráadásul besorolható az egészséges kategóriába is. ...és mivel sütés nélküli desszertrõl van szó, 15-20 perc alatt elkészíthetõ. Nagyon finom, szerintem Ti is szeretni fogjátok.
Hozzávalók: kb. 25 darabhoz
- 2 darab közepes alma
- 10 dkg zabpehely
- 2 evõkanál akácméz (vagy bármilyen méz)
- 3 csapott evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék
+ a hempergetéshez is 2-3 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1 . Az almát megmossuk, meghámozzuk, finomra reszeljük (ha sok a leve, akkor icipicit kicsavarjuk, de a levét egyelõre még megtartjuk).
2. A zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk az almát és a 2 evõkanál mézet. Ha nem áll jól össze a massza, akkor adunk hozzá az alma félretett levébõl.
3. Diónyi gombócokat formázunk a masszából és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
41 KCAL/darab
41 KCAL/darab
Nézzétek, milyen aranyos barkák vannak
a kis barkafámon... :)
Jó étvágyat!
Forrás: Nõk Lapja Konyha 2013. október