Zabpelyhes almás golyók

2014-03-07

sponsored links

Milánnal annyira megszerettük ezeket a golyókat, a héten már kétszer készítettem el, most már csak felteszem a blogra is. Olyan jó kis nassolni való, ha édességre vágyik az ember - ráadásul besorolható az egészséges kategóriába is. ...és mivel sütés nélküli desszertrõl van szó, 15-20 perc alatt elkészíthetõ. Nagyon finom, szerintem Ti is szeretni fogjátok.






Hozzávalók: kb. 25 darabhoz
- 2 darab közepes alma 
- 10 dkg zabpehely
- 2 evõkanál akácméz (vagy bármilyen méz)
- 3 csapott evõkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék

+ a  hempergetéshez is 2-3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1 . Az almát megmossuk, meghámozzuk, finomra reszeljük (ha sok a leve, akkor icipicit kicsavarjuk, de a levét egyelõre még megtartjuk).
2. A zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk az almát és a 2 evõkanál mézet. Ha nem áll jól össze a massza, akkor adunk hozzá az alma félretett levébõl. 
3. Diónyi gombócokat formázunk a masszából és meghempergetjük a kókuszreszelékben. 

41 KCAL/darab






Nézzétek, milyen aranyos barkák vannak
a kis barkafámon...  :)



Jó étvágyat!

Forrás: Nõk Lapja Konyha 2013. október
 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/03/zabpely...

sponsored links

Keres?s