Zabpelyhes almakenyér joghurttal, gyümölccsel
sponsored links
Egy kis gyors uzsonnakenyér, egészséges hozzávalókból, gyümölccsel turbózva. A nádcukros joghurt már csak hab a tortán :)
Mennyei, nagyon szeretjük!
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiörlésû liszt
- 30 dkg alma (tisztán mérve)
- 18 dkg nyírfacukor
- 15 dkg zabpehely
- 5 dkg jó minõségû étcsokoládé
- 4 tojás
- 1 dl kókuszzsír (vagy pálmazsír)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1-1 teáskanál sütõpor és szódabikarbóna
- fél teáskanál fahéj
- csipet só
A tálaláshoz:
- 300 ml zsírszegény natúr joghurt (a legjobb a sûrû, görögjoghurt)
- 10-20 dkg bogyós gyümölcs (meggy, szeder, áfonya) - fagyasztott
- 2-3 evõkanál sötétbarna nádcukor (vagy méz)
Elkészítése:
- Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is.
- Egy tálban összekavarjuk a lisztet, a sót, a fahéjat, a szódabikarbónát, a zabpelyhet és az apróra tört csokoládét.
- Az almát a tojásos keverékbe reszeljük, majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a vaníliát, és az egészet óvatosan összekavarjuk.
- Összevegyítjük a lisztes masszával, és egy sütõpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.
- 160-170 fokos sütõben 50-60 percig sütjük.
- A joghurtot meglangyosítjuk, összekeverjük a cukorral, majd a gyümölcsökkel együtt az almakenyér mellé tálaljuk.