Zabpelyhes almakenyér joghurttal, gyümölccsel

2014-02-07

sponsored links



Egy kis gyors uzsonnakenyér, egészséges hozzávalókból, gyümölccsel turbózva. A nádcukros joghurt már csak hab a tortán :)
Mennyei, nagyon szeretjük!

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiörlésû liszt
  • 30 dkg alma (tisztán mérve)
  • 18 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg zabpehely
  • 5 dkg jó minõségû étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 1 dl kókuszzsír (vagy pálmazsír)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1-1 teáskanál sütõpor és szódabikarbóna
  • fél teáskanál fahéj
  • csipet só
A tálaláshoz:
  • 300 ml zsírszegény natúr joghurt (a legjobb a sûrû, görögjoghurt)
  • 10-20 dkg bogyós gyümölcs (meggy, szeder, áfonya) - fagyasztott
  • 2-3 evõkanál sötétbarna nádcukor (vagy méz)
Elkészítése:


  • Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is.
  • Egy tálban összekavarjuk a lisztet, a sót, a fahéjat, a szódabikarbónát, a zabpelyhet és az apróra tört csokoládét.
  • Az almát a tojásos keverékbe reszeljük, majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt, a vaníliát, és az egészet óvatosan összekavarjuk.
  • Összevegyítjük a lisztes masszával, és egy sütõpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.
  • 160-170 fokos sütõben 50-60 percig sütjük.
  • A joghurtot meglangyosítjuk, összekeverjük a cukorral, majd a gyümölcsökkel együtt az almakenyér mellé tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/02/zabpel...

sponsored links

Keres?s