Zabpehelyfasírt citromos, mazsolás spenóttal/Haferflockenlaibchen mit Zitronen-Rahmspinat

2017-06-08

sponsored links

Néha kell egy kis hústalan napot is tartani. Akkor jönnek ilyen ötletek... Megjegyzem, az "eredmény" elfogyasztása után, elgondolkoztam, talán elkelnének ezek a napok gyakrabban is...
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg zabpehely
1 sárgarépa
1 póréhagyma
30 dkg emmentáli (ha lehet, eredeti svájci, ennek ugyanis más az íze)
20 dkg túró
2 ek mustár
2 tk worcestershire szósz
1 tk kakukkfû
só, bors
2 ek napraforgó,- vagy repceolaj
80 dkg friss spenót
1,5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma, tisztítva, összenyomva, vagy felaprózva
1 kezeletlen citrom
2 ek mazsola
A zabpelyhet 2 dl meleg vízzel nyakonöntjük. A répát megtisztítjuk és finomra lereszeljük. A pórét vékonyan felaprítjuk. Az emmentálit 12 db kb. 3 mm vastag 5 cm oldalú négyzetre vágjuk (vagy valami hasonló méretûre...). A megmaradt sajtot lereszeljük.
A zabpelyhet, répát, pórét, reszelt sajtot és a túrót egy tálban alaposan összekeverjük. Mustárral, worcestershire szósszal, kakukkfûvel, sóval és borssal fûszerezzük. A masszából 12 db lapos pogácsát formázunk.
Az olajat egy serpenyõben felforrósítjuk és közepes lángon, a fasírtok mindkét oldalát 3-4 perc alatt készre sütjük. Tálra szedjük, ráfektetjük a sajtot, lefedjük és hagyjuk, hogy a sajt ráolvadjon a szeletekre.
Közben a spenótot megmossuk, forrásban lévõ vízben egy percig blansírozzuk, majd folyó hideg víz alatt leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük, és tiszta konyharuhába csavarva kinyomkodjuk belõle a vizet. A tejfölt felmelegítjük, hozzákeverjük a spenótot és a fokhagymát. Lereszeljük a citrom héját, 1 ek citromlével és a mazsolával a spenótba keverjük, ízlés szerint sózzuk. A zabpehelyfasírthoz kínáljuk. Hidegen is kíváló!

***

Zutaten für 4 Personen:
250 g Haferflocken
1 Karotte
1 Porree
300 g Emmentaler
200 g Topfen
2 EL Senf
2 TL Worcestershiresauce
1 TL Thymian
Salz, Pfeffer
2 EL Öl
800 g frischer Spinat
1,5 dl Sauerrahm
1 Knoblauchzehe
1 Bio Zitrone
2 EL Rosinen
Haferflocken mit 2 dl warmen Wasser übergießen. Karotte schälen und fein raffeln. Porree fein hacken. Vom Käse 12 ca. 3 mm dünne Quadrate mit einer Seitenlänge von etwa 5 cm schneiden. Den Rest fein aufreiben.
Karotte, Porree, geriebenen Käse und Topfen in eine Schüssel zu den Haferflocken mischen. Das Ganze mit Senf, Worcestershiresauce, Thymian, Salz und Pfefferwürzen. Aus der Masse 12 Laibchen formen.
In einer großen Pfanne das Fett erhitzen. Laibchen bei mittlerer Hitze beidseitig je 3-4 Minuten braten. Die Käsescheiben darauflegen, zugedeckt stehen lassen bis der Käse geschmolzen ist.
Spinat in viel kochendem Salzwasser 1-3 Minuten blanchieren. In ein Sieb gießen, kalt abspülen und sehr gut ausdrücken. Sauerrahm aufkochen, Spinat zufügen und Knoblauch dazu pressen. Zitronenschale fein reiben, mit 1 EL Zitronensaft und den Rosinen zum Spinat geben, würzen.
Zu den Haferflockenlaibchen servieren.

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2017/06/zabpehe...

sponsored links

Keres?s