Zabos túrópuffancs
sponsored links
Ez a finom reggeli úgy született, hogy valami igazán egészségeset, kalóriaszegényet szerettem volna enni, és nagyjából összekutyultam, amit a hûtõben találtam. Hát remek lett a végerdemény, mert azóta már többször is ettem, hol reggelire, hol vacsorára.
Cukormentes, tartósítószermentes eperlekvárt így készíthetünk: az epret megpucolva fõni tesszük, majd hozzáadunk ízlés szerint nyírfacukrot, xilitet, vagy eritritet (ki amivel édesít). Amikor felfõtt, chia magot kavarunk hozzá, 1 kg gyümölcshöz úgy kb 4-5 evõkanállal, és üvegekbe töltjük. A chia magtól egy idõ után zselés állagú lesz. Azt sajnos nem tudom, meddig áll így el, egyelõre én hûtõszekrényben tálalom, és ilyen finomságokhoz használom :)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 evõkanál zabpehely
- 4 evõkanál krémes tehéntúró
- 1 evõkanál xilit (nyírfacukor, eritrit stb)
- 1 teáskanál kókuszzsír
- néhány csepp vanília aroma
- a tálaláshoz: krémes tehéntúró, cukor nélküli eperlekvár (vagy más lekvár)
Elkészítése:
- A zabpelyhet turmixgépben (blender), vagy más konyhai eszközzel megõröljük.
- Villával elhabarjuk a tojásokat, majd a zabliszttel, túróval, xilittel, meg vaníliával kikavarjuk.
- Egy serpenyõben kókuszzsírt forrósítunk, majd egyszerre négy kisebb lepényt sütünk a masszából.
- Tálaláskor a tetejére túrót, és lekvárt kenünk.