Zabos bundában sült csirkecomb
sponsored links
Nagyon hosszú ideje már, hogy lemodtam a rántott húsok evésérõl, pedig nagyon szeretem. Sajnos az én szervezetem nem reagál túl jól az egészségelen ételekre, ezért fokozottan figyelnem kell, ha azt szeretném, hogy jó egészségben legyek.
Viszont néhny hónapja több egészségtelen dologra is találtam megfelelõ alternatívát, ilyen például a rántott hús.
Zabpelyhet daráltam, abba forgattam a húst, illetve sütõben sütöttem, és ezeknek a változtatásoknak köszönhetõen az étel sem lisztet, sem fölösleges egészségtelen zsiradékot nem tartalmaz.
Finom, ropogós kérget kapott így a husi, és nálunk az egész család nagyon szereti.
Tehát újra fogyasztunk
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 6 csirkecomb (lehet also, vagy felsõ is)
- 10 dkg zabpehely
- 2 tojás
- 3-4 evõkanál kókuszzsír (vagy vaj)
- kevés szárított oregánó
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A húst megmossuk, és konyhai papírtörlõvel leitatjuk róla a nedvességet. Sóval, borssal, és oregánóval fûszerezzük.
- A zabpelyhet késes aprítóban felaprítjuk, vagy más konyhai eszközzel ledaráljuk (nem kell liszt állagúnak lennie).
- Egy tálban villával elhabarjuk a tojásokat, sózzuk, egy másik tálba pedig a zabpelyhet öntjük. A húst elõször zabpehelybe, azután tojásba, majd ismét zabpehelybe forgatjuk.
- Egy sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, meglocsoljuk olvasztott kókuszzsírral, majd 180 fokos sütõben 40 percig sütjük.
- Végül 200 fokon további 10 percig pirítjuk.
Tipp: Sült hús mellé ideális a nyers- vagy párolt zöldségköret, saláta, esetleg barnarizs fogyasztása.