Zabos bucik
sponsored links
Úgy döntöttem, hogy felteszem ennek a kenyérfélének a receptjét, mert annyira bejött a családnak, hogy most már csak ez készül.
A dnk kenyér receptembõl indultam ki, csak így legalább kicsit csökkenteni lehet vele a gluténtartalmat, és sokkal ízletesebb is, mint csak sima fehérlisztbõl készíteni.
Hozzávalók:
300 gr liszt, 200 gr zabpehely (porrá õrölve), 450 ml víz, 1 cs. szárított élesztõ, 1 tk. só
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagyobb edényben kikeverjük, majd ha van 50 fok a sütõnkön, akkor beállítjuk rajta hõfokot és betesszük fél órára a tésztát, hogy megkeljen. Ha ilyen funkció nincs, akkor 1 órára melegebb helyen kelesztjük, letakarva.
Aztán egy tepsire sütõpapírt - én szilikon sütõlapot használok - helyezünk, majd egy-egy jó nagy evõkanálnyi adagot helyezünk a tepsire egymás mellé.
Légkeveréses üzemmódban 200 fokon, alul-felül sütõs üzemmódban pedig 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük õket.
A képen látható bucikat ezzel a módszerrel készítettem, annyi különbséggel, hogy szilikonsütõformát olívaolajjal kikentem, és ezekben sütöttem meg õket.