Zablisztes hamburgerzsemle
sponsored links
Pihe-puha, ízletes, és egészséges zsemle. A hozzáadott rostoknak (cukkini, útifûmaghéj) köszönhetõen lassítja a szénhidrát felszívódását, ezért fogyni vágyók is fogyaszthatják.
Fagyasztható, ezért egyszerre akár több adagot is készíthetünk, hogy mindig legyen kéznél.
Hozzávalók 6 zsemléhez:
- 17,5 dkg zabliszt (plusz egy kevés a formázáshoz)
- 2,5 dkg útifûmaghéj (psyllium husk)
- 10 dkg reszelt cukkini
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 110 ml víz
- 2 evõkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
A kenéshez meg a zsóráshoz:
- 2 evõkanál ketchup
- szezámmag
Elkészítése:
- Egy tálban összekavarjuk elõször a cukkinit (nem kell kicsavarni!), a tojásokat, a tojásfehérjét, a vizet, meg a citromlevet. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az útifûmaghéjat, a sót, a fokhagymát, meg a szódabikarbónát, és jól kikavarjuk. Lágy, ragacsos masszát kapunk, amit 10 percig pihentetünk.
- A tészta ezalatt szépen összeáll, majd 6 egyenlõ részre osztjuk. Lisztes kézzel gömbölyûre formázzuk, sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk, lekenjük ketchuppal, illetve megszórjuk szezámmaggal.
- 200 fokos sütõben 25-27 perc alatt megsütjük.