Zablinzer
sponsored links
Hozz?val?k kb. 30 db-hoz:
a t?szt?hoz:
1 2 0 g v a j
6 0 g n ? d c u k o r
1 t o j ? s
1 5 0 g t e l j e s k i ? r l ? s ? l i s z t
5 0 g z a b p e h e l y l i s z t
a t?ltel?khez:
l e k v ? r
a tetej?re:
p o r c u k o r
A vajat, a n?dcukrot ?s a toj?st k?zi mixerrel kihabos?tjuk. A k?tf?le lisztet hozz?adva a t?lban nagyj?b?l ?sszedolgozzuk, majd gy?r?deszk?ra bor?tva gyors mozdulatokkal egynem?v? gy?rjuk ? ha sz?ks?ges, kev?s hideg vizet adunk hozz?. Enyh?n lisztezett fel?leten 3?4 mm v?konyra ny?jtjuk, azonos sz?m?, kb. 5 cm ?tm?r?j? tele ?s lyukas linzert szaggatunk bel?le. Mindet s?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztatjuk, ?s el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben kb. 18 perc alatt k?szre s?tj?k. Miut?n kih?ltek, 1?1 tele ?s lyukas kekszet lekv?rral ?sszeragasztunk. Legal?bb 1 napig ?llni hagyjuk, hogy kicsit puhuljon, de ez a linzer nem lesz olyan oml?s, mint a hagyom?nyos, ink?bb roppan?s marad.