Zablepényt sütni egy pillanat mûve
sponsored links
Az egész dolog gyorsan minden különösebb elõkészület nélkül is megtörténhet, ha már van otthon hozzá zab, vagy zabliszt, és végsõ esetben, akár a zabpelyhet is megõrölhetjük erre a célra.A zab puha olajos gabonaféle, így a kávédaráló is megõrli. A házi malomban célszerû kevés búzával keverve õrölni éppen eme olajossága miatt.
Finom íze mellett, kimagasló élettani hatásai, és tápláló volta miatt akár mindennapos lehet étrendünkben. Gyakorlatilag elképzelhetõ bármilyen étkezés részeként.
Savlekötõ, emésztést segítõ, és az idegrendszert megnyugtató hatása már egyszeri fogyasztás után is érzékelhetõ.
A frissen sült zablepények illatának nehéz ellenállni. Kínálhatjuk vajjal érett sajttal, szezám, vagy tökmagkrémmel, különbözõ zöldségkrémekkel, leves, vagy fõétel mellé. Kisebb formában lehet vendégváró falat.
Hozzávalók 4-6 személynek
200 g közepes õrlésû zabliszt
1 teáskanál só
csipetnyi szódabikarbóna (elhagyható)
30g olvasztott vaj ...