Zabkásapuding
sponsored links
A zabpelyhet bírom. Zömmel süteményekbe szoktam használni, szerintem nagyon finom, jellegzetes íze van...és amikor friss csomagot bontok - hááát mmm, olyankor a legjobb! Valamikor régebben készítettem kását is belõle, de nem kért repetát (pedig nem volt rossz), így amikor megláttam Anazar blogján néhány nagyon ígéretes pudingvariációt, úgy döntöttem, ideje újra elõvenni ezt a változatot. Jól tettem, az elmúlt napokban kétszer is terítékre került, mindkettõ finom lett. Nem bonyolult, gyorsan elkészülõ, finom desszert, és most már biztosan lesz néhány további változat rá.
A nekem jobban beváló alaprecept úgy alakult, hogy a tejet felforraltam, a tûzrõl levéve hozzáadtam a zabpelyhet és egy picurka sót, majd letakarva hagytam duzzadni úgy 15 percig. Ekkor újra tûzre tettem és felforraltam, hozzácsorgattam a tejszín 3/4 részét és tovább fõztem még néhány percig. A fõzés végén a maradék tejszínnel elkevert tojással sûrítettem, kevés mézzel édesítettem, majd poharakba adagoltam, rétegeztem...
Tojás nélkül is lehet készíteni, ekkor érdemes egy picit több pelyhet tenni bele. A kész pudingba lehet ...