Zabkása reggeli
sponsored links
Ez egy nagyon alap kaja, de amilyen egyszerû az elkészítése olyan nagyszerû a hatása szervezetünkre.
A tejet feltesszük fõni a zabpehellyel és a nyírfacukorral. A zab pár perc alatt megfõ, és végül egy sûrûbb nyákos állagú pépet kell hogy kapjunk. Mielõtt elkészülne, egy percre dobjuk bele az aszalt gyümölcsöket is. Végül keverjük bele az amarántot, hogy még egészségesebben induljon a nap!
Azt ígértük, hogy az év elején elõtérbe vesszük saját egészségünket, remélve hogy ösztönzünk majd titeket is. Itt egy rendkívül tápláló reggeli amit sokféleképpen elkészíthettek, és nagyon jól esik a hidegebb napokon.
Miért is? Mert a benne található tápanyagok szép lassan szívódnak fel, ezért hosszan feltöltenek energiával. (Diétázóknak kifejezetten javasolt mert hosszan tartó telítettségérzetet biztosít.) Nagyon jó hatása van az emésztésre, és csökkenti a vérnyomást ill. a koleszterinszintet is. Tartalmaz B1-, B5- és B6-vitamint, E-vitamint, valamint rostot, vasat, foszfort és kalciumot is.
Az itt szereplõ recept az alaprecepten felül tartalmaz amarántot és aszalt gyümölcsöket, de készíthetjük bármilyen növényi tejbõl, fûszerezhetjük fahéjjal, adhatunk hozzá kakaót, karobport, málnát vagy banánt, bármilyen idénygyümölcsöt, de lekvárt, mézet, vagy juhatszirupot is, és még diót, mandulát mogyorót is. Szóval csak rajtatok múlik mivel turbózzátok.
Természetesen lehet sós változatban is készíteni! Ti hogyan szeretitek?
Hozzávalók 1 személyre:
- 4 ek. tört vagy apró szemû zabpehely
- 1,5 dl rizstej
- 2 tk. nyírfacukor
- 1 tk. aszalt áfonya
- 1 tk. aszalt fehér szõlõ
- 1 nagy ek. pattogatott amaránt
A tejet feltesszük fõni a zabpehellyel és a nyírfacukorral. A zab pár perc alatt megfõ, és végül egy sûrûbb nyákos állagú pépet kell hogy kapjunk. Mielõtt elkészülne, egy percre dobjuk bele az aszalt gyümölcsöket is. Végül keverjük bele az amarántot, hogy még egészségesebben induljon a nap!