Zabkása mindenféle jóval
sponsored links
Egyszerû zabkása mindenféle finomsággal. A legjobb kezdése ez a napnak. Bár már nagyon meleg van én még mindig szeretem a meleg reggeliket. Ezt a zabkását nem kell sokáig fõzni. A zab a tejjel pedig éjszaka dolgozik a hûtõben. Nekünk leginkább rizstejjel ízlik, ahhoz egyáltalán nem kell édesítõ (méz, juharszirup, cukor kinek mi)
Hozzávalók (4 adaghoz):
3 bögre apró szemû zabpehely (kisebb 2.5 dl-es bögrével számolok, zabpehelybõl kb. 180 g)
5 bögre rizstej
1 ek mandulavaj
gyümölcsök, virágpor, chia mag és mandula tálaláshoz
A zabpelyhet egy fedeles üvegtálba teszem, felöntöm rizstejjel (cukormentest választok). Ha nincs kedvünk mérni, akkor nagyjából annyival, hogy alaposan ellepje). Éjszakára hûtõbe teszem. Reggel tálalás elõtt egy lábosban vagy mikróban éppen csak felforralom. Ha szükséges adok még hozzá tejet (mi hígabban szeretjük). Hozzákeverem a mandulavajat (ez elhagyható). Tálakba szedem, majd megszórom friss gyümölccsel, chia maggal, virágporral, mandulával.