Zabkekszes-málnahabos torta.
sponsored links
A hétvégére állítottam össze ezt az egyszerû, sütés nélküli, habos tortát. Mivel semmi kedvem nem volt nagyobb sütkérezéshez, meg a kíváncsiság is hajtott, mivel nemrégiben láttam hasonló módon készített tortát a tv-ben. Így aztán gyorsan összeállítottam a saját verziómat, és kíváncsian vártam, hogy valóban megpuhul-e a málnahabtól a kissé ropogós zabkeksz. A végeredménnyel pedig teljesen elégedett voltam, mivel nagyon finom volt. A zabkekszet, és a málnahabot már este egymásra rétegeztem, majd tálalásig a hûtõben pihent a torta. A habtól a keksz éppen csak megpuhult, nem ázott át teljesen, így szépen feltudtam szeletelni, majd tálalni. Ízlés szerint bármilyen keksszel, és gyümölcsdzsemmel készíthetünk hasonló, és nagyon finom tortát.
Hozzávalók:
2 cs Gyõri Édes Zabfalatok
3 dl habtejszín (v. Hulala)
2-3 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek málnadzsem
A habtejszínt (v. Hulalát) kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot.
Ezután egy keverõkanállal, apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.
Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezután a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezt addig ismételjük, még el nem fogyott a keksz, és a málnahab.
Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára a hûtõbe, hogy a keksz magába szívja a habot, és megpuhuljon. (én este állítottam össze, és a másnapi tálalásig a hûtõben pihent)
Közvetlenül tálalás elõtt vegyük ki a tortát a hûtõbõl, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk. A málnahabtól a zabkeksz kellõen megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek, A málnadzsem helyett, ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.