Zabkeksz variációk
sponsored links
Úgy döntöttem, mégsem várom meg a következõ telet, habár ezek a kekszek mind a hidegebb hónapokban készültek. Ám szerintem keksz-keksz, vagyis finom az bármikor.
A nagylányom rendszeresen ilyesmit visz magával a pakkban, így több variációval, különbözõ ízesítéssel próbálkoztam.
Valójában nem mondhatom, hogy ez vagy az finomabb, gyakorlatilag mind kicsit más, de mindegyik bevált. Egyik sem az a kemény, ropogós verzió - bár lehet, ha pár perccel tovább sütjük, az is lehet belõle....Ezt inkább omlósnak szántam.
Dobozban jól eltartható, ízlés szerint bátran cserélhetõk a fûszerek, a felhasznált olajos magvak, a tk. liszt aránya, szóval rugalmasan kezelhetõ receptek:) Gyorsan elkészülõ süti kávé mellé, vagy tízóraira.
1. Mézeskalács ízû zabkeksz
-2 tojássárgája
-12 dkg cukor vagy xilit
-25 dkg puha vaj
-15 dkg zabpehely
-12 dkg finomliszt
-8 dkg teljeskiõrlésû liszt ...