Zabfalatok házilag
sponsored links
Bors&pepper oldalán találtam ezt a remek kis kekszet, s ahogy írtam is nála kommentben, voltaképpen minden hozzávaló adott volt itthon, így a receptet vittem és sütöttem :-)
Tényleg csak picikét változtattam rajta, mégpedig azt, hogy mind a zabpelyhet, mind a diót megpirítottam gyúrás elõtt, hogy még intenzívebb ízt kapjak, illetõleg nem szaggattam, hanem egyszerûen hengerré formáltam a tésztát, majd hûtés után éles késsel felkarikáztam.
A keksz szuper, próbáljátok ki! Omlós, ízes, kb. egy nap alatt bepakoltuk... Hideg tejjel tízóraira vagy uzsonnára felettébb ajánlom!
Zabfalatok házilag
Hozzávalók 18-20 darabhoz:
- 10-12 dkg (teljes kiõrlésû) liszt
- 7,5 dkg zabpehely
- 1/2 tk. sütõpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 késhegynyi õrölt fahéj ...