Zabfalatok házilag

2012-04-06

sponsored links


Bors&pepper oldalán találtam ezt a remek kis kekszet, s ahogy írtam is nála kommentben, voltaképpen minden hozzávaló adott volt itthon, így a receptet vittem és sütöttem :-)

Tényleg csak picikét változtattam rajta, mégpedig azt, hogy mind a zabpelyhet, mind a diót megpirítottam gyúrás elõtt, hogy még intenzívebb ízt kapjak, illetõleg nem szaggattam, hanem egyszerûen hengerré formáltam a tésztát, majd hûtés után éles késsel felkarikáztam.

A keksz szuper, próbáljátok ki! Omlós, ízes, kb. egy nap alatt bepakoltuk... Hideg tejjel tízóraira vagy uzsonnára  felettébb ajánlom!

Zabfalatok házilag

Hozzávalók 18-20 darabhoz:

  • 10-12 dkg (teljes kiõrlésû) liszt
  • 7,5 dkg zabpehely
  • 1/2 tk. sütõpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi õrölt fahéj ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2012/04/zabf...

sponsored links

Keres?s