Zaataros focaccia

2017-03-05

sponsored links

Milyen gyorsan eltelt ez 2 hónap, ma 8 hetes Emma és hihetetlen mennyit tud mosolyogni, gõgicsélni és milyen figyelmes... Minden nap felfedezünk együtt valami újat. Egy baj van, hogy nagyon telik az idõ és ezek a pillanatok gyorsan elszaladnak. Persze mindig valamitõl szép egy-egy korszak, csak rövid ideig tudjuk élvezni.
Olasz lepénykenyér, zaatar fûszerrel megszórva, amolyan vendégváró falatok is lehetnek, illik sajtok mellé tálalva, de süthetjük magunknak reggelire, vacsorára saláta mellé is.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.
A fûszert, a Fûszerész webáruházból könnyen beszerezhetõ.







Zaataros focaccia
Hozzávalók 15 x 20 cm-es tepsihez
20 dkg liszt
14 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
27 dkg víz
2 dkg olaj
1 dkg friss élesztõ
6 g só

továbbá:
3 evõkanál extraszûz olívaolaj
2 teáskanál zaatar fûszerkeverék
fleur de sel

Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a vizet, az olajat, az élesztõt és a sót. Könnyû, nagyon lágy tésztát dagasztunk. Kelesztõtálban, 20 fokon kelesztjük 3 órát. Az elsõ 2 órában 30 percenként áthajtogatjuk egy tortalapát vagy lapos fakanál segítségével, az utolsó 1 órában pihenni hagyjuk. Ezután áttesszük a sütõpapírral bélelt tepsibe, és nagyjából egyforma vastagságúra széthúzzuk, 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Az olívaolajhoz adjuk a fûszerkeveréket. Az ujjainkat belemártjuk, majd a tészta tetejét mélyen benyomkodjuk. A maradék fûszeres olajjal megkenjük, fleur de sellel megszórjuk.
Elõmelegített, 250 fokos sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihûlni.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/03/zaata...

sponsored links

Keres?s