Zaataros focaccia
sponsored links
Milyen gyorsan eltelt ez 2 hónap, ma 8 hetes Emma és hihetetlen mennyit tud mosolyogni, gõgicsélni és milyen figyelmes... Minden nap felfedezünk együtt valami újat. Egy baj van, hogy nagyon telik az idõ és ezek a pillanatok gyorsan elszaladnak. Persze mindig valamitõl szép egy-egy korszak, csak rövid ideig tudjuk élvezni.
Olasz lepénykenyér, zaatar fûszerrel megszórva, amolyan vendégváró falatok is lehetnek, illik sajtok mellé tálalva, de süthetjük magunknak reggelire, vacsorára saláta mellé is.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.
A fûszert, a Fûszerész webáruházból könnyen beszerezhetõ.
Zaataros focaccia
Hozzávalók 15 x 20 cm-es tepsihez
20 dkg liszt
14 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
27 dkg víz
2 dkg olaj
1 dkg friss élesztõ
6 g só
továbbá:
3 evõkanál extraszûz olívaolaj
2 teáskanál zaatar fûszerkeverék
fleur de sel
Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a vizet, az olajat, az élesztõt és a sót. Könnyû, nagyon lágy tésztát dagasztunk. Kelesztõtálban, 20 fokon kelesztjük 3 órát. Az elsõ 2 órában 30 percenként áthajtogatjuk egy tortalapát vagy lapos fakanál segítségével, az utolsó 1 órában pihenni hagyjuk. Ezután áttesszük a sütõpapírral bélelt tepsibe, és nagyjából egyforma vastagságúra széthúzzuk, 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Az olívaolajhoz adjuk a fûszerkeveréket. Az ujjainkat belemártjuk, majd a tészta tetejét mélyen benyomkodjuk. A maradék fûszeres olajjal megkenjük, fleur de sellel megszórjuk.
Elõmelegített, 250 fokos sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihûlni.
Olasz lepénykenyér, zaatar fûszerrel megszórva, amolyan vendégváró falatok is lehetnek, illik sajtok mellé tálalva, de süthetjük magunknak reggelire, vacsorára saláta mellé is.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.
A fûszert, a Fûszerész webáruházból könnyen beszerezhetõ.
Zaataros focaccia
Hozzávalók 15 x 20 cm-es tepsihez
20 dkg liszt
14 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
27 dkg víz
2 dkg olaj
1 dkg friss élesztõ
6 g só
továbbá:
3 evõkanál extraszûz olívaolaj
2 teáskanál zaatar fûszerkeverék
fleur de sel
Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a vizet, az olajat, az élesztõt és a sót. Könnyû, nagyon lágy tésztát dagasztunk. Kelesztõtálban, 20 fokon kelesztjük 3 órát. Az elsõ 2 órában 30 percenként áthajtogatjuk egy tortalapát vagy lapos fakanál segítségével, az utolsó 1 órában pihenni hagyjuk. Ezután áttesszük a sütõpapírral bélelt tepsibe, és nagyjából egyforma vastagságúra széthúzzuk, 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Az olívaolajhoz adjuk a fûszerkeveréket. Az ujjainkat belemártjuk, majd a tészta tetejét mélyen benyomkodjuk. A maradék fûszeres olajjal megkenjük, fleur de sellel megszórjuk.
Elõmelegített, 250 fokos sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihûlni.