Zaanse Mosterdsoep (Holland mustárleves)
sponsored links
Egyik kedvencünk lett a holland konyhából :) Nagyon finom, igazi, finom magos mustárból készítve.
Hozzávalók (2 ? 3 személy részére): 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 5 ? 6 krumpli, 1 hagyma, 1 póréhagyma, 2 ? 3 evõkanál magos mustár, só, kevés olaj.
Elkészítése: A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük. Az egészben hagyott leveszöldséget kis sóval kb 2 liter vízben puhára fõzzük, majd a zöldséget eltávolítjuk a levesbõl. Az így elkészült alapléhez hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megdinsztelt póréhagymát, a finomra aprított hagymát, a mustárt, sózzuk, együtt puhára fõzzük, botmixerrel pürésítjük.
Megjegyzés: A legvégén adhatunk hozzá kevés tejszínt is, sajttal, sajtos pirítóssal is tálalhatjuk, a hollandok is így fogyasztják.
Érdekessége, hogy leggyakrabban a Zansches Hansban, a szélmalmok falucskájában, készített mustárral fõzik.