Z?lds?ges-szal?mis pizza teljes ki?rl?s? t?nk?lylisztb?l
sponsored links
A h?t? takar?t?sa ?r?gy?n pizz?t s?t?ttem. A marad?k felv?gottat, z?lds?get, ?s sz?rad?f?lben l?v? sajtot haszn?ltam erre a c?lra. A t?szta alapja a n?lam szok?sos, teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt.
F?l nap alatt elfogyott a pizza, morzsa sem maradt bel?le.
Hozz?val?k 25x35 cm-es tepsihez:
F?l nap alatt elfogyott a pizza, morzsa sem maradt bel?le.
Hozz?val?k 25x35 cm-es tepsihez:
20 dkg teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
1 dl langyos v?z
1/4 te?skan?l s?
1/4 te?skan?l xilit
2 ev?kan?l ol?vaolaj
0,75 dkg friss ?leszt? (teh?t 1 dek?n?l kevesebb) vagy 1/4 csomag sz?r?tott ?leszt?
1 csipetnyi sz?dabikarb?na
1 ?veg h?zi, f?szeres paradicsomsz?sz (3-4 dl)
15 dkg reszelt sajt
10 dkg v?konyra szeletelt szal?mi
20 dkg p?rolt z?lds?g (brokkoli, karfiol, s?rgar?pa
A t?szta hozz?val?it t?lba teszem, ?s robotg?ppel kidagasztom. Tepsibe nyomkodom, megkenem a h?zi, f?szeres paradicsomsz?sszal, r?sz?rom a szal?mi szeleteket, a p?rolt z?lds?geket ?s a reszelt sajtot. El?meleg?tett, 200 fokos s?t?ben 20-30 perc alatt megs?t?m.
G?ztepsi m?rethez mindenb?l dupla adagot kell kim?rni.
Enn?l a teljes ki?rl?s? t?nk?lylisztes v?ltozatn?l a t?sztavastags?ggal lehet "j?tszani", az ?leszt?t?l f?gg, milyen pizz?t s?t?nk. A friss ?leszt?vel leveg?sebb, magasabb, puh?bb t?szt?t kapunk. Amikor sz?r?tott ?leszt?t haszn?lok, r?videbb ideig dagasztom, ?pphogy egynem?v? dolgozom ?ssze a massz?t. Az eredm?ny v?kony, kiss? roppan?s t?szta lesz, bevallom, ?n ?gy szeretem legjobban a pizz?t.