Z?lds?g?gyon s?lt pulykacombok
sponsored links
?jra sz?rnyas ker?lt ?tlapra, m?gpedig pulyka. M?retes, sz?p darabokat kaptam A s?f h?sboltja ?s pecseny?se j?volt?b?l.
Egyben s?t?ttem meg j?l bef?szerezve. Mellette a z?lds?gek is sz?p lassan elk?sz?ltek. M?g egy kis rizs k?ret is j?rt hozz?.
*2 pulyka comb
F?szerez?shez:
*2 tk s?
*1 tk ?r?lt bors
*1 tk fokhagymagranul?tum
*1 tk f?szerpaprika
*1 k?shegynyi cs?p?s ?r?lt f?szerpaprika
*1 kk ?r?lt k?m?nymag
Tov?bb?:
*2 ek mangalicazs?r
*2 nagy krumpli
*2 nagyobb sz?l s?rgar?pa
*1 nagy fej v?r?shagyma
*s?
*?r?lt bors
A z?lds?geket megtiszt?tjuk, nagyobb darabokra v?gjuk ?s zs?rral kikent tepsibe rakjuk. Meghintj?k s?val ?s borssal. A h?shoz
a f?szereket ?sszekeverj?k ?s j?l bed?rzs?lj?k vele a combokat. A tepsibe fektetj?k. ?nt?nk mell? kb. 1 dl vizet (ha van alaplev?nk, akkor az m?g
jobb). Lefedve kb. 90 percet puh?tjuk. (H?st?vel ellen?rizz?k, hogy megpuhult-e.) Majd aluf?lia n?lk?l, n?ha a szaftj?val meglocsolva hagyjuk pirulni. Melegen,
a s?lt z?lds?gekkel ?s rizs k?rettel k?n?ljuk.