Z?ldbors?s-gomb?s sert?ssz?z
sponsored links
Hozz?val?k (4 szem?lyre):
1 k?zepes sert?ssz?z, 40 dkg z?ldbors?, 25 dkg
gomba, 1 kisebb hagyma vagy 10 cm-es p?r?hagyma, 1 ev?kan?l liszt, 2 dl
tejsz?n, petrezselyemz?ld, 1 ev?kan?l vaj, s?, bors.
Elk?sz?t?se:
A b?lsz?nt felszeletelj?k, s?zzuk, borsozzuk ?s forr?
vajon mindk?t oldal?t megs?tj?k, kiszedj?k az ed?nyb?l. Amiben a h?st s?t?tt?k
kev?s vajat olvasztunk, beletessz?k az apr?ra v?gott hagym?t ?vegesre
dinsztelj?k, hozz?adjuk a z?ldbors?t kiss? megp?roljuk, ekkor beletessz?k a
szeletekre v?gott gomb?t, kev?s vizet ?nt?nk al?, s?zzuk, borsozzuk ?s puh?ra
f?zz?k. Megsz?rjuk a liszttel, kiss? ?tforgatjuk, majd kev?s vizet ?nt?nk r?,
majd a tejsz?nnel h?g?tjuk, apr?ra v?gott petrezselyemz?lddel megsz?rjuk. Az
el?s?t?tt b?lsz?nt cs?kokra v?gjuk (elhagyhat?) ?s a gomb?s z?ldbors?val
t?laljuk.
Tipp: A cs?kokra v?gott h?st bele is tehetj?k a
z?ldbors?hoz, kiss? ?sszeforraljuk ?s p?rolt rizzsel k?n?ljuk.