Z?ldbors?s-gomb?s sert?ssz?z

2023-07-04

sponsored links

 



Hozz?val?k (4 szem?lyre):

1 k?zepes sert?ssz?z, 40 dkg z?ldbors?, 25 dkg gomba, 1 kisebb hagyma vagy 10 cm-es p?r?hagyma, 1 ev?kan?l liszt, 2 dl tejsz?n, petrezselyemz?ld, 1 ev?kan?l vaj, s?, bors.

Elk?sz?t?se:

A b?lsz?nt felszeletelj?k, s?zzuk, borsozzuk ?s forr? vajon mindk?t oldal?t megs?tj?k, kiszedj?k az ed?nyb?l. Amiben a h?st s?t?tt?k kev?s vajat olvasztunk, beletessz?k az apr?ra v?gott hagym?t ?vegesre dinsztelj?k, hozz?adjuk a z?ldbors?t kiss? megp?roljuk, ekkor beletessz?k a szeletekre v?gott gomb?t, kev?s vizet ?nt?nk al?, s?zzuk, borsozzuk ?s puh?ra f?zz?k. Megsz?rjuk a liszttel, kiss? ?tforgatjuk, majd kev?s vizet ?nt?nk r?, majd a tejsz?nnel h?g?tjuk, apr?ra v?gott petrezselyemz?lddel megsz?rjuk. Az el?s?t?tt b?lsz?nt cs?kokra v?gjuk (elhagyhat?) ?s a gomb?s z?ldbors?val t?laljuk.

Tipp: A cs?kokra v?gott h?st bele is tehetj?k a z?ldbors?hoz, kiss? ?sszeforraljuk ?s p?rolt rizzsel k?n?ljuk.


Folytats a blogon ... https://sussunk-fozzunk-valamit.blogs...

sponsored links

Keres?s