Z?ldbors?s csavart t?szta(fusilli) juhsajttal ?s piszt?ci?val

2023-09-20

sponsored links

Egy ?jabb sikeres t?sztarecept, ami az olaszokn?l el??tel lenne, de mi persze f??telk?nt fogyasztottuk. Val?j?ban a nagy ny?ri k?nikula idej?re f?ztem, de sajnos, csak most siker?lt k?zz?tennem.
Igaz, most m?r nem nagyon kaphat?/szedhet? a zsenge z?ldbors?h?vely, de ?gy gondolom m?lyh?t?tt, vagy ?vegben eltett z?ldbors?szemekkel is ugyanilyen finom lehet. Piszt?cia helyettes?thet? durv?ra v?gott di?val, legk?zelebb azzal pr?b?lom.
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
3 olajos szard?niafil? (lecsepegtetve)
2 gerezd fokhagyma (pucolva,?sszenyomva)
2 mar?k friss bazsalikomlev?l
5 ek ol?vaolaj
20 dkg fusilli (csavartors? t?szta)
10 dkg z?ldbors?h?vely, vagy z?ldbors? (ez lehet t?bb is)
75 g juhsajt (Pecorino), finomra reszelt
70 g pucolt piszt?ciamag (durv?ra vagdalt)
1 bio citrom (h?ja finomra lereszelve)
s?, bors
A bazsalikomot a fokhagym?val, szard?ni?val, ol?vaolajjal durv?ra p?r?s?tem, f?lreteszem.
Egy nagyobb faz?kban vizet forralok, s?zom ?s a t?szt?t majdnem al dente f?z?m. Az ujjnyi vastagra felv?gott z?ldbors?h?velyt hozz?dobom ?s m?g kb. 2 percig f?z?m, m?g a t?szta ?s a z?ldbors? puha lesz. (Szemes z?ldbors? eset?ben hasonl? elj?r?s.)
A t?szt?t a z?ldbors?val lesz?r?m ?s egy nagyobb t?lba ?nt?m (a f?z?l?b?l hagyok valamennyit!).
A bazsalikomos olajat belekeverem a t?szt?ba, ?gyszint?n a lereszelt sajtot, piszt?ci?t, reszelt citromh?jat.
S?zom, borssal meghintem.
Ha sz?ks?ges, a felfogott f?z?l?b?l ?nt?k hozz?, hogy kicsit laz?bb legyen az ?llaga.
Nagyon finom!


Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2023/09...

sponsored links

Keres?s