Yorkshire puding Jamie módra

2011-10-04

sponsored links


Egy barátunk búcsúztatására jöttünk össze nemrég, aki külföldön vállal mostantól munkát. A búcsúvacsorát nem én fõztem, és gyanútlanul fényképezõgép nélkül érkeztem a buliba, és bár hiába tudtam, mi lesz a menü, azért néhány meglepetés engem is ért. Köztük ez a Yorkshire puding, ami feltétlen megérdemli, hogy szerepeljen ebben a blogban akkor is, ha a telefonnal készült fotók valószínûleg keveseknek fogja meghozni hozzá az étvágyat. Ha ezekkel a fotókkal nem is, de azzal lehet, hogy meghozom a kedvet hozzá, ha elmondom, hogy körülbelül 5 perc alatt fogyott el mind a 12 Yorkshire puding, nagy fölénnyel legyõzve a krumplipürét és a jázminrizst.

Sokat olvastam már róla különbözõ (James Herriot, Agatha Christie, Frank McCourt) regényekben, és mindig valami ehetetlen, nehéz, zsíros tésztának képzeltem, ami ráadásul annyira macerás amiatt, hogy az elkészülése pillanatában kell fogyasztani, mert különben összeesik, hogy soha nem éreztem késztetést rá, hogy utánanézzek, mi is ez, hogyan kell csinálni. Aztán ezen a bulin egyszer csak megpillantottam a sütõben a formából kidagadó tésztácskákat, és mindjárt kicsi vágyat éreztem a közelebbi ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/yorks...

sponsored links

Keres?s