Yorkshire pudding roqueforttal
sponsored links
Yorkshire pudding roqueforttal
A yorkshire pudding nevével ellentétben nem édesség, bár édesen desszertként is fogyasztható, hanem egy hús mellé köretként feltálalt sós tészta, lényegében palacsinta tésztához hasonló angol specialitás. (Amit mi pudigként ismerünk, az egy krémes fõzött desszert.) Többnyire nagy tálban sütik sok zsiradékon sütõben, de ez most muffin formában készült, s nem köret, hanem a sajttal önálló étel.
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 tk só
- 4 tojás
- 3 dl tej
- olaj a sütéshez
- 5 dkg roquefort
Elkészítés:
A liszthez adom a sót, a tojást, s a tejet, simára keverem. Állni hagyom.
A sütõt elõmelegítem 230 C fokra, egy 12 db-os muffin-formába lukanként 1 tk olívaolajat öntök, felteszem a sütõ felsõ harmadába. A tésztát habverõvel átkeverem, s belecsorgatom a forró formákba, a mélyedések háromnegyedéig. 15-20 percig sütöm, amíg a tészta szépen felemelkedik, s aranybarna lesz.
A tésztára morzsolom a roquefortot. Beteszem 30 mp-re a mikróba. Így jobban érvényesült a roquefort íze.