Yorki kutyus torta készítése

2012-01-21

sponsored links


Kádár Veronika munkája. Veronika weboldalán sok szépséges dolgot találhattok még. Itt: http://veronikatorta.gportal.hu/gindex.php?pg=34340097&postid=707375
Veronika nagyon fiatal, és hihetetlenül tehetséges cukrász. Elmesélte nekünk, hogyan készült lépésrõl-lépésre a Yorki-kutyus tortája:

A forma-tortákat érdemes lapnak kenve kisütni. Nagyon kell ügyelni a piskótára, mert a végeredményben ez határozza meg a formánk stabilitását. Én a jilkes piskótára esküszöm, mert faragás közben sem morzsálódik úgy, ahogy a hagyományos piskóták. Nem utolsó szempont az is, hogy sokkal könnyebben lehet faragni. A kisült lapokat vékonyan meghintjük liszttel, hogy ne ragadjanak egymáshoz. Miután kihûlt megfordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütõpapírt, visszafordítjuk. Késsel kivágjuk az elemeket.

Kutyáknál a fejet általában külön szoktam készíteni, mert könnyebb késõbb burkolni. Fõleg ülõ kutyáknál praktikus így végezni. Betöltöm az elemeket a megfelelõ krémmel. Tévhit, hogy nem lehet ilyen tortáknál tejszínes krémet használni. Ha a tejszínhab a szokásosnál erõsebbre van felverve, akkor stabilabb krémet tudunk belõle ...

Folytats a blogon ... tortadiszites.blogspot.com/2012/01/yo...

sponsored links

Keres?s