Yasmine hamis marcipánja
sponsored links
Idõnként bekukkantok Yasmine blogjába, jó dolgok vannak nála. Néhány hete "beleszerettem" a Hamis marcipán desszertjébe, http://yasmine-bazarja.blogspot.com/2011/03/hamis-marcipan.html ,de nem volt itthon zöld mandulaaroma és folyton elfelejtettem venni, ezért csak most került sor az elkészítésére. Semmit nem változtattam rajta, de azért leírom.
Hozzávalók: 70 deka kristálycukor, 1,5 deci tej, 38 deka liszt, melynek fele finom, fele rétesliszt, 25 deka margarin, egy púpozott evõkanál kakaópor, kevés zöld színû mandulaaroma.
Elkészítése: a cukrot és a tejet egy lábosban fõni tesszük, kavargatjuk, hogy a cukorszemcsék teljesen elolvadjanak. Majd hozzáadjuk a lisztet és kavargatva addig fõzzük, míg hólyagokat vet. Ekkor levesszük a tûzrõl és belekeverjük a margarint. Mikor teljesen elolvadt, ketté osztjuk a masszát és egyik felét a kakaóval, másik felét a mandulaaromával megszínezzük. Egy tálcát kibélelünk alufóliával és beleöntjük a barna masszát, vizes késsel szépen elsímogatjuk, utána ráterítjük a zöld masszát, ennek is a tetejét elegyengetjük. Mindezt gyorsan kell tenni, mert hamar megköt a massza. Így hagyjuk szikkadni hûvös, szellõs helyen fél napig.
Aztán éles késsel felmetéljük kis kockákra és máris fogyasztható. Elég tömény édesség, sok nem kell belõle egyszerre. Jól zárható dobozban sokáig eltartható.
Hozzávalók: 70 deka kristálycukor, 1,5 deci tej, 38 deka liszt, melynek fele finom, fele rétesliszt, 25 deka margarin, egy púpozott evõkanál kakaópor, kevés zöld színû mandulaaroma.
Elkészítése: a cukrot és a tejet egy lábosban fõni tesszük, kavargatjuk, hogy a cukorszemcsék teljesen elolvadjanak. Majd hozzáadjuk a lisztet és kavargatva addig fõzzük, míg hólyagokat vet. Ekkor levesszük a tûzrõl és belekeverjük a margarint. Mikor teljesen elolvadt, ketté osztjuk a masszát és egyik felét a kakaóval, másik felét a mandulaaromával megszínezzük. Egy tálcát kibélelünk alufóliával és beleöntjük a barna masszát, vizes késsel szépen elsímogatjuk, utána ráterítjük a zöld masszát, ennek is a tetejét elegyengetjük. Mindezt gyorsan kell tenni, mert hamar megköt a massza. Így hagyjuk szikkadni hûvös, szellõs helyen fél napig.
Tálcán szikkad |
Lehet, hogy túl nagyokra metéltem |
Pogácsaszaggatóval is vágtam ki néhányat |