Worcestershire szószos csirke, aranyló burgonyával
sponsored links
Mindig elvarázsolnak a szakácskönyvek, és valami fura vágy hajt hogy birtokoljam is õket, fõleg ha tele vannak szebbnél szebb fotókkal, és ínycsiklandó, vagy épp pofon egyszerûnek látszó receptekkel. Aztán mikor végignézek a polcon, elfog a lelkiismeret furdalás, hogy még mindig nem próbáltam ki a régóta kiszemelt recepteket. Legtöbbször a neten kutatok, és hajlamos vagyok elfeledni az otthon csücsülõ albumokat, vagy egyszerûen munkából hazamenet kell SOS bevásárolnom. De a múlt hétvégén erõt vettem magamon, és végre kiszemeltem az ebédnek valót. Szeretek mindig valami új hozzávalót kipróbálni, hogy ezzel is gyarapítsam a gasztrotudást, merthogy ezt a lányokkal együtt mindannyian nagyon fontosnak tartjuk. Ezúttal egyik kedvenc sorozatomnak hódoltam, nevezetesen a BBC-s GoodFood magazinnak, és azon belül is a 101 csípõs és fûszeres étel címû résznek. (A receptet egy picit átalakítottam...) A választott új hozzávaló pedig a Worcestershire-szósz, amivel eddig még nem találkozhattatok a blogon.
Hozzávalók a Worcestershire szószos csirkéhez (4 adag):
- 4 ek. Worcestershire szósz
- 4 ek. narancslé
- 4 ek. angol mustár
- 3 ek. méz
- 4 csirke felsõcomb bõrével ...