Wonka-féle tejszínpompás mártott mokka :) - SAD 6.
sponsored links
Kifejezetten a SAD (Süss, Alkoss, Díszíts) 6. fordulójára készítettem ezt a kis szösszenetet, melyet Mandulasarok szuperszakácsa írt ki. :)
A feladat szlogenje "Kávét vagy teát?" volt, vagyis e két alkotóelem közül bármelyik felhasználásával kellett valami finomságot készíteni. Lett volna egy jó kis ötletem teára, de idõhiány miatt nem fért már bele, így az egyszerûbb kávénál maradtam.
Ihletet egyik kedvenc írómtól, Roald Dahl-tól kaptam, aki a Charlie és a Csokigyár címû gyerekbestsellerével repít az édességek birodalmába. Itt most nem a Johnny Depp-féle bizarr külsejû Mr. Wonkára gondolok - bár alapvetõen imádom Tim Burton figuráit -, hanem az eredeti mesekönyvre. Itt szerepelt Wonka úr egyik remeke, a "tejszínpompás mártott mokka", amit én úgy képzelek el, hogy van egy roppanós fincsi csokiburok, melybõl az elsõ harapás után lágyan omlik kifelé egy dús, tejszínes krém, a kávé friss zamatával. Ezt a víziót próbáltam ebbe a kis desszertkébe önteni, több-kevesebb sikerrel.
Tehát a koncepció az volt, hogy legyen egy magában is finom csokis sütikém, amit még bevonok csokival, de legyen benne egy kis üreg, amibõl majd kifolyik a lágy krém, amint belevágtam. Ezt valószínûleg gyorsabban és praktikusabban is meg lehet csinálni egy profi cukrászüzemben, ahol van gyorsfagyasztó, meg hasonló turpisságok, de ezek hiányában nekem másképp kellett okoskodni.
Sütöttem tehát desszertgyûrûben egy kis csokis-kávés piskótát kakaóbab törettel dúsítva, amit ...