Wokos pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal 115/1.
sponsored links
Két tésztás étel párban, mindkettõ ázsiai ihletésû, próbálja ki mindenki bátran, aki kedveli ezeket az ízeket.
Hozzávalók:
10 dkg üvegtészta
1 nagyobb sárgarépa gyufaszálra vágva
1 csokor újhagyma gyufaszálra vágva
10 dkg mungóbabcsíra
20 dkg bébispenót
2 ek. olaj
2 cm gyömbér finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
20 dkg darált sertéshús
4 ek. szójaszósz
2 ek. szezámolaj
2 ek. chiliszósz
2 ek. nádcukor
3 dkg szezámmag
Elkészítési idõ: 30 perc
Az üvegtésztát 5 perc alatt megfõzöm, majd leszûröm. Közben megpucolom és felszeletelem a zöldségeket. A spenótot egy szûrõben a tészta fõzõvízébe mártom néhány másodpercre, majd bõven átöblítem és kinyomkodom.
Egy nagy wokban felhevítem az olajat, hozzáadom a gyömbért és a fokhagymát, beleteszem a darált húst, sózom, borsozom és néhány percig pirítom. A húshoz adom a zöldségeket, dobva-rázva pirítom, majd jöhet a tészta, még pár perc pirítás. A szószokat elkeverem a cukorral és ráöntöm a tésztára a szezámmaggal együtt, majd pár percet pirítom és már tálalom is.