Whiskey-ben pácolt marhából süt burgert a Zing
sponsored links
A Viszkis címû mozifilm ihlette az ország elsõ whiskey-s burgerét, amelyet a filmmel egy idõben mutat be a Zing. A fogás különlegessége, hogy a húst whiskey-ben pácolják, a készre sütött húspogácsákat pedig egy házi készítésû whiskey-s szósszal glasszírozzák, amitõl az öntet szinte rákaramellizálódik a húsra. A burgert elõször Szalay Bence, a Viszkis fõszereplõje készítette el és kóstolta meg a film bemutatója elõtti napon, a Zing étteremnyitása alkalmából.
Kenderesi sajtburesze után újabb aktualitást lovagol meg a Zing Burger, a Viszkis film apropóján ugyanis egy 16-os karikás, whiskey-s hamburgert készítenek. A Viszkis névre keresztelt burgert olyan alapanyagokkal készítik, amik Ambrus kedvenc italával harmonizálnak. A húst, még mielõtt ledarálnák a hamburgerbe, hat órán keresztül whiskey-ben pácolják. Az elkészült húspogácsákat pedig egy saját készítésû, szintén whiskey-s szósszal glasszírozzák, vagyis szinte rákaramellizálják, hogy a hús egy szép fényes külsõ réteget kapjon. A füstös ízvilágra pedig egy különleges füstölt cheddar sajttal is rásegítenek.
A burgert, bár nincsenek alkoholos hatásai, a Zing tulajdonosai sem gyerekeknek, sem vezetés elõtt nem ajánlják. ?A húst Jack Daniels whiskey-ben pácoljuk, amitõl megváltozik a húspogácsa textúrája, puhább, lágyabb lesz tõle. Sütéskor egy ananász és teriyaki alapú, saját készítésû whiskey-s glaze-zel fényezzük. Amellett, hogy imádjuk az aktuális sztorikat, gasztro szempontból is elképesztõen izgalmas kombináció. Az ötlet ismét Varga Sáritól, és a Socially-tõl érkezett, akik anno a Kenderesi-sajtbureszt is tetõ alá hozták? - mondta el Susánszky Ádám, a Zing egyik tulajdonosa.
A viszkis történetét november 23-án mutatják be a mozikban, így a Viszkis Burger is november 23-tól kapható. A Zing újdonságát stílusosan a Viszkis fõszereplõje, Szalay Bence állította össze és kóstolta meg elõször, aki egyben a Zing új éttermét is megnyitotta az Allee Bevásárlóközpontban. Az új whiskey-s burger limitáltan körülbelül január közepéig kapható majd a Zingben. A burger mellé desszertként az étteremlánc egy különleges, nitrogénnel hûtött whiskey-s fagyit is készített.
A burgerpremier kapcsán a magyar étteremlánc már a hetedik vendéglátóhelyét nyitotta meg, a mostani viszont franchise referencia-étteremként is szolgál az elkövetkezõkben. A Zing vidékre és külföldre is terjeszkedne, az elsõ franchise éttermük a tervek szerint 2018-ban nyílik meg.