WELLINGTON SERTÉSKARAJ
sponsored links
Wellington sertéskaraj, ahogy én készítem.... |
Tudom, hogy ezt sertésszûzzel kellett volna csinálni, de nem akartam többet költeni rá!
Másik hibája, hogy nem élesztõs tésztába szokták tekerni.
A harmadik pedig, hogy a gombapörköltet pépesíteni szokták és úgy kenik a tésztára.
Lehet, hogy még többet is fel tudtok sorolni, de ne tegyétek!!
De ha ezektõl eltekintünk akkor csak azt mondhatom, hogy NAGYON finom volt!
Már régóta készültem arra, hogy elkészítem a családnak. Azt hittem, hogy munkaigényesebb, de nem tartott olyan sokáig.
Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj
só, õrölt bors
5 dkg zsír
30 dkg vargánya gomba
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg zsír
só, õrölt bors
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztõ
1,25 tej
0,5 dl tejföl
1 tojás sárgája
só
Ebbõl a mennyiségbõl készült tésztának csak a fele kellett.
tojásfehérje a lekenéshez
A húst megmostam, papírtörlõvel leitattam róla vizet.
Besóztam és õrölt borssal megszórtam.
A zsírt felolvasztottam és a húsnak minden oldalát átpirítottam.
Öntöttem alá egy pici vizet és így pároltam, zsírjára sütöttem.
A gomba sütésekor a zsírt felolvasztottam és az apróra vágott vöröshagymát megpirítottam benne.
A gombát hozzátettem, sóztam, borsoztam. Ilyenkor a gomba vizet enged és ezt is zsírjára pirítottam.
Állandó kevergetés mellett megsütöttem.
Ez a gomba olyan finom, de olyan finom!!!
A tésztához elõször az élesztõt felfuttattam a cukros-langyos tejben.
A többi hozzávalókkal sima tésztát dagasztottam belõle - géppel.
Kevés ideig hagytam keleszteti.
Az összeállításnál elõször kinyújtottam a tésztát.
Rákentem a gombapörköltet úgy, hogy a zsírt ne tegyem rá.
Erre ráhelyeztem a húst, betekertem. A tetejét kidíszítettem.
Sütés elõtt! |
A sütõt elõmelegítettem és 6-os fokozaton 35 percig sütöttem. Félidõben letakartam alufóliával, hogy meg ne égjen.
Amikor kisült tiszta konyharuhával letakartam.
Sütés után! |