Welcome home csirke
sponsored links
Amikor Geri elutazik, mindig rájövök, hogy a Bébicsirke fõzõs részének miatta van igazi létjogosultsága, olyan, mint egy múzsa, aki nemcsak megihlet, de állandó éhségével is ösztönöz a tûzhely körüli cselekvésre. Az 1 hét alatt, amíg nem volt itthon egyszer fõztem, akkor is paradicsomos spagettit, ami igazán nem nagy kunszt. Reggelente mû-mûzlit ettem tejjel, vacsorára meg pillecukrot csokival. A sütés viszont ment nélküle is, elõször cantuccini-t (most elõször), utána pár nappal pedig brownie-t sütöttem (sokadszor), mert a sütés, a spatulával maszatolás, a forma kivajazás és persze a végén a sütievés teljesen kikapcsol, és szükségem van erre az érzésre hetente minimum 2x.
Geri 1 hetes síelésbõl való hazajövetele viszont azonnal megihletett fõzésügyileg, és mielõtt bárányban, kacsában, libában, békában gondolkodhattam volna, csirkét kért - a síelés alatt végig csupa nehéz kaját evett és már nagyon kívánt valami csirkét. Viszont nem akartam uncsi kaját sem, úgyhogy mascarponés pestoval töltöttem meg a csirkemelleket, a pesto-t pedig most nem fenyõmagból hanem a szüleim saját termelésû diójából csináltam. Bár az eredményre nem volt panasz, talán még jobb lett volna az összhatás, ha a pesto-t egy nappal elõbb elkészítem, és be is töltöm a csirkékbe, hogy jobban átjárják az ízek a húst. Ti mindenképp így próbáljátok!
Pestokrémes csirke (hozzávalók - 4 fõre):
4 nagy csirkemellfilé (kb. 1 kg)
só, bors
A diópestohoz: ...