Vörösáfonyás zabpehelykeksz

2012-04-19

sponsored links

Az egész úgy kezdõdött, hogy lányaim valamelyik mesében hallottak az áfonyás kekszrõl, és elkezdtek kunyerálni, hogy mi készíthetünk-e áfonyás kekszet. Rábólintottam, hogy persze, bár még sosem sütöttem ilyesmit. De akkor eszembe jutott, hogy Trollanyunál láttam valami ilyesmi nevû aprósütit, és utánanéztem. Igaz, hogy novemberi volt a bejegyzése, én meg sokkal frissebbként emlékeztem rá, de kit érdekelt?! Aztán az övé aszalt szilvával volt, én meg aszalt vörösáfonyával akartam készíteni. S akkor mi? Õ mandulát tett bele, én meg mogyorót, mert éppen az volt kézügyben. Mit számít? A lényeg, hogy olyan kekszet rittyentettem belõle, hogy mindannyian hetvenhétszer megnyaltuk utána az ujjainkat, és sürgõs repetát kértek belõle. Ami meg is történt húsvétkor. Akkor viszont már egybõl dupla adagot gyúrtam be úgy, hogy került bele aszalt szilva is, vörösáfonya is, mogyoró meg mandula is. Csodás lett ez az adag is. Amit még másként csináltam második alkalommal az az volt, hogy sokkal kisebb kekszeket formáztam, így a locsolók is szívesebben vettek belõle, mert szinte egybõl befalhatták.:) Most az elsõ, csupán vörösáfonyás adag receptjét írom le, AZ EREDETI megtalálható Trollanyunál.

Vörösáfonyás zabpehelykeksz

Hozzávalók: 15 dkg lágy vaj, 8 dkg méz, 7 dkg cukor, 1 tojás, 10 dkg darált mogyoró, 10 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 20 dkg zabpehely, 5 dkg vegyes ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/04/v...

sponsored links

Keres?s