Vörösáfonyás-mogyorós kiflik
sponsored links
Végre itt a tavasz!Az utóbbi napokban elkezdtük járni a hegyünket,s ha az idõjárás is velünk van ez októberig így is marad!Ma is voltunk egy nagyobb túrán,a merészek már teljesen nyáriasan mezítláb járkáltak fent a hegytetõn ujjatlan felsõben és rövidnadrágban,az óvatosak,mint mi azért ennyire nem vetkõztünk még neki.Nagyon kellemes volt a szinte már a májusban megszokott melegben túrázni és hallgatni a madarak csicsergését.
A legfrissebb NLK-ban láttam egy receptet,s gondoltam elkészítem Petinek,ha már én egy idõre számûztem a sütiket.A receptben mák volt írva,én õrölt törökmogyorót használtam-még karácsonyról maradt meg két csomaggal.( Így majd a a másik csomagot is fel kell használnom!)
A mennyiségen is változtattam,rögtön dupla adaggal indítottam.Peti szerint nagyon jól sikerült,amit már az illata is elárult sütés közben és miután kivettem a sütõbõl.Jó kis péksütemény.
Elõször a tésztából nagy háromszögeket szabtam ki és ezek szélesebb végeit kissé megnyújtva a töltés után feltekertem úgy,hogy a végén a 2 végét össze tudjam csípni.A maradék tésztából kis kifliket formáztam.Így nagyjából 30 darab kisebb-nagyobb kifli készült.A töltelék pont elég volt bele.A tészta gyorsan összeáll, élesztõ kell bele,s a hûtõben kell pihentetni.A tészta csak sütés közben fog egy kicsit megemelkedni.
Jó vele dolgozni és legalább a maradék áfonya és mogyoró egy része is elfogyott.Mogyoró helyett mákkal,dióval vagy mandulával is készíthetõ.
A tojással való kenés meg is látszik a sütõpapíron,most elkapkodtam,máskor nem szokott lecsöpögni.
Vörös áfonyás-mogyorós kiflik
Hozzávalók: ...