Vörösáfonyás-mazsolás ricottatorta
sponsored links
Mostanában többféle próbát is tettem a cukor helyettesítésére, a szóba jöhetõ alternatívák közül a nyírfacukor után az eritriolon volt a sor (bõvebben itt). Legnagyobb elõnye, hogy nullkalóriás, illetve nincs kellemetlen utóíze, szinte mindenre használható, amire a rendes cukor, kivéve: nem karamellizálható, illetve kelt tésztákban megöli a gombákat, és az nem kel meg. Arra is érdemes figyelni, hogy a szõlõcukorhoz hasonló, illetve talán annál kicsit erõteljesebben hûvösen édes íze miatt ne adagoljuk túl. Ennyit az eritriolról, a tortára térve pedig annyit érdemes még megemlíteni, hogy egyik percrõl a másikra megvilágosodást éreztem, hogy nekem egy ilyen torta kell, és kész, még a hozzávalók fajtáját mennyiégét is azonnal tudtam mindenféle utánaolvasás nélkül. Szerencsére meglehetõen egyszerû eképzelésem volt, és nettó 20 perc munkával összeraktam a desszertet.
Hozzávalók (26 cm-es forma, min. 8 szelet)- 500 g ricotta
- 100 ml tejszín
- 3 nagy tojás
- 1 cs. zabkeksz (215g)
- kb 100 g vaj ...