Vörösáfonya mártás
sponsored links
Igaz, úgy volt, hogy idén már nem jelentkezem, de ez a vörösáfonya mártás megéri, hogy kivételt tegyek. Elég nagy ritkaságnak számít, hogy friss vörösáfonyát kap az ember, fagyasztott fordul elõ elvétve, na meg persze az aszalt változat, szinte minden áruházban. A vörösáfonya frissen igencsak fanyar, savanykás, elég nagy perverzió önmagában fogyasztani. (Látni kellett volna az eltorzult arckifejezésemet, amikor beleharaptam egybe :) ) Mártásban, cukorral összefõzve viszont mennyei, és nem veszíti el a savanykás ízét sem.
Kétfélét készítettem, egyet a karácsonyi vadhús mellé, a másik felébõl pedig a cheesecake mellé készült öntet.
Vadhúshoz:
130 g friss vagy fagyasztott vörösáfonya
50 g cukor
1,5-2 dl víz
A cukrot a vízzel összefõzzük, majd hozzáadjuk a vörösáfonyát és puhára fõzzük. Annyi ideig fõzzük, amilyen darabosan ...