Vöröslencsés-tojásos lepény
sponsored links
A napokban csengettek és egy futár állt a kapuban, majd egy csomagot adott át, melyben a Tante Fanny legújabb tésztái lapultak. Nagyon megörültem, és itt is szeretném megköszönni az egész Csapatnak, hogy gondoltak rám..... Elõször teljesen tanácstalan voltam, hogy a többféle tészta közül melyiket is próbáljam ki. Végül elsõként a pizzatésztára esett a választásom, melyre egy fûszeres-korianderes vöröslencse és tojás került, majd irány a sütõ. Bõ fél óra múlva pedig már tálalhattam is. Igaz pizzatésztát használtam, de pizzának azért nem mondanám az elkészült finomságot, inkább lepénynek titulálnám. Sütés közben a tészta széle ropogósra sült (én így szeretem) a tojások sárgája pedig még kellõen folyós maradt. Az ízek pedig magukért beszéltek, mert rövid idõ múlva morzsája sem maradt.
Hozzávalók:
10 dkg vöröslencse
1 cs újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl zöldségalaplé
só
õrölt fehér bors
2 mk curry
kisebb csokor koriander
1 ek kukoricaolaj (citromfüves)
4 db tojás
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével.
Ezután néha megkeverve, addig fõzzük míg a lencse megpuhul, és teljesen elfõ a leve. Ekkor vegyük le a tûzrõl, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.
A pizza tésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt, emeljük át egy tepsire.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 8-10 percig.
Ezután vegyük ki a sütõbõl, kanalazzuk rá az elõzõleg elõkészített lencsét, üssük rá a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütõbe és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Én légkeverésnél 160 fokon elõször 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.
Tálalás elõtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.