Vöröslencsés rizsfasírt
sponsored links
Az utóbbi idõk egyik legfinomabb fasírtja, amit készítettem. Persze lehet, hogy azért is, mert a hüvelyesek Ábel miatt eléggé háttérbe szorítódtak, pedig vegán-vegetáriánus táplálkozásnál heti egy-kétszeri fogyasztásuk szinte elengedhetetlen. Talán emiatt is van, hogy olyan kajákra vágyom újabban, mint egy nagy adag zöldséges babfõzelék (olyan bükkszenti Mama módra), vagy savanyú káposzta hagymás olajjal. :)
Hozzávalók:
200 g barnarizs
200 g vöröslencse
1 kisebb zeller
3 ek zabliszt
1/2 diónyi vöröshagyma
1 kk borsikafû, õrölt kömény, majoránna
1 szál babérlevél
1 tk vegamix
só
kókuszolaj (nem hidrogénezett)
1/2 bögre tk. zsemlemorzsa
A lencsét beáztatjuk éjszakára, de legalább néhány órára, azután 1 tk sóval, babérlevéllel fûszerezve puhára fõzzük. (Szerencsére a vörös lencse nagyon hamar fõ, nem szükséges kuktába tenni, de lehet.)
A barna rizst kevés sóval és a vegamixszel 2,5x-es mennyiségû vízben bõ 40 perc alatt puhára fõzzük.
A zellert lereszeljük, a hagymát felaprítjuk, és a borsikafûvel, õrölt köménnyel, majoránnával együtt a lecsöpögtetett vörös lencséhez keverjük. Rászórjuk a zablisztet, hozzáadjuk a fõtt rizst is, és egyenletesen átkavarjuk.