Vöröslencsefõzelék spenótos zabfasírttal vagy másegyébbel
sponsored links
Ezt a paradicsomos-tejszínes lencsefõzeléket már készítem egy jóideje, mindig bevetem, ha valami gyorsat és fõleg laktatót kell készíteni. A gyorsasága miatt szigorúan csak vörös lencsébõl készülhet (azaz, ha valaki olyan ügyes, hogy beáztatja a zöld lencsét idejében, azzal is mûködne, de én olyan ügyes csak ezerévben egyszer vagyok. :) ), 20-25 perc alat cakkompakk megvan. Azalatt lehet készíeni mellé bármilyen feltétet: tükörtojást, fasírtot vagy grillezett húsokat. Az idei elsõ sütkérezésünkkor is (még valamikor március elején) ilyet fõztem, és kolbászt meg a császárszalonnát grilleztem mellé.
Itt a húsmentes fasírttal:
Vöröslencsefõzelék spenótos zabfasírttal
Hozzávalók 4 személyre a fõzelékhez: 25 dkg vörös lencse, 1 hagyma, 3-4 evõkanál 1 teáskanál pirospaprika, 3-4 paradicsom (szezonon kívül 1 kis paradicsomkonzerv), 1 dl tejszín, só, bors, pici ...