Vöröslencse és joghurt avagy Megkezdtük
sponsored links
JOGHURTOS VÖRÖSLENCSE LEVES
Hozzávalók:
10 dkg vöröslencse
10 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g)
1ek. liszt
1 ek. egész kömény
2 ek. méz
lestyán
chili pehely v. Cayenne bors
só
A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani, közben közé szórjuk a köménymagot. Aztán megsózzuk, lestyánnal, chili pehellyel és a mézzel ízesítjük, felöntjük bõ 1 liter vízzel és felforraljuk. 5 perc forrás után hozzáadjuk a vöröslencsét, és 10-12 perec alatt puhára fõzzük (figyeljünk, ez a fajta lencse, hamar szét fõhet). Közben joghurtból és lisztbõl habarást készítünk, amivel a levesünket besûrítjük. Habarásnál mindig alkalmazzuk a hõkiegyenlítést és ne forraljuk túl, mert elõfordulhat, hogy kicsapódik a tejtermék.