Vöröslencse és joghurt avagy Megkezdtük

2018-01-01

sponsored links

Ha már elkezdõdött, akkor kezdjük meg ?















JOGHURTOS VÖRÖSLENCSE LEVES
Hozzávalók:
10 dkg vöröslencse
10 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g)
1ek. liszt
1 ek. egész kömény
2 ek. méz
lestyán
chili pehely v. Cayenne bors
A hagymát felaprítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon, együtt elkezdjük pirítani, közben közé szórjuk a köménymagot. Aztán megsózzuk, lestyánnal, chili pehellyel és a mézzel ízesítjük,  felöntjük bõ 1 liter vízzel és felforraljuk. 5 perc forrás után hozzáadjuk a vöröslencsét, és 10-12 perec alatt puhára fõzzük (figyeljünk, ez a fajta lencse, hamar szét fõhet). Közben joghurtból és lisztbõl habarást készítünk, amivel a levesünket besûrítjük. Habarásnál mindig alkalmazzuk a hõkiegyenlítést és ne forraljuk túl, mert elõfordulhat, hogy kicsapódik a tejtermék.
Kolbász chips-sel kínáljuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/01/...

sponsored links

Keres?s