Vöröslencse saláta
sponsored links
Érdemes megpróbálni, mert finom, hamar elkészül, és egészséges is.
Hozzávalók:
200 g barnarizs
1 tk vegamix
200 g vöröslencse
1 kisebb zeller
1 marék napraforgómag
1/2 diónyi vöröshagyma
1 kk borsikafû, õrölt kömény, majoránna
1 szál babérlevél
só
A barna rizst két és félszeres mennyiségû vegamixes, sós vízben megfõzzük bõ 40 perc alatt.
A vörös lencsét némi sóval és a babérlevéllel megfõzzük. Elõtte érdemes pár órára beáztatni.
Amikor készen vannak, egy nagy tálban összekeverjük a rizst a lencsével és a lereszelt zellerrel. Hozzáadjuk a napraforgó magot, a felaprított vöröshagymát és a fûszereket, alaposan átkeverjük. Teljes kiõrlésû kenyérszeletre halmozzuk, és már fogyasztható is.