Vöröslencse leves kolbász chips kapikákkal
sponsored links
Olyan érdekes, hogy néha rám törnek idõszakok, sokszor nem is tudok ezzel mit kezdeni, nem is értem. Most ott tartok (vagy inkább még mindig), hogy ritkán kívánom meg a húst. Ugye azt is tudjuk, hogy az ember szervezete sokszor azt az ételt kívánja meg, amire szüksége van. Vitamin vagy egyéb tápanyag hiány... A múltkorjában halat ettem volna hallal (na nem mondom, hogy ez már lecsengett). Talán ezért is került a kosárba a boltban a vöröslencse. Utánanéztem, hogy "mit tud", milyen hatásai vannak:
Magas élelmi-rost tartalma van. Fehérjékben is gazdag, ezért fontos alapanyaga a vegetáriánus étrendnek. Legnagyobb arányban purint tartalmaz, aminosav-összetétele nem teljes, ezért húsmentes étrend esetén kombinálni kell más gabonanövények fogyasztásával is. Keverhetünk hozzá árpát, zabot, búzát, búzacsírát. Cukorbetegek is fogyaszthatják. A Vörös lencse hántolt barna lencse, a dél-ázsiai konyha gyakran használt alapanyaga. Felhasználása elõtt nem kell beáztatni. Fõzési ideje kb. 10-20 perc, ezalatt elveszíti vörös színét, megbarnul és pürés állagúvá válik.
Én egy finom levest fõztem belõle ami igazán tartalmas és ízletes lett a fûszerezése miatt is.
Debreceni kolbászból készítettem hozzá ropogós kolbász karikákat. A lencse rövid fõzési ideje miatt nagyon gyorsan elkészül ez a leves.
Hozzávalók:...