Vöröslencse leves kolbász chips kapikákkal

2012-02-23

sponsored links


Olyan érdekes, hogy néha rám törnek idõszakok, sokszor nem is tudok ezzel mit kezdeni, nem is értem. Most ott tartok (vagy inkább még mindig), hogy ritkán kívánom meg a húst. Ugye azt is tudjuk, hogy az ember szervezete sokszor azt az ételt kívánja meg, amire szüksége van. Vitamin vagy egyéb tápanyag hiány... A múltkorjában halat ettem volna hallal (na nem mondom, hogy ez már lecsengett). Talán ezért is került a kosárba a boltban a vöröslencse. Utánanéztem, hogy "mit tud", milyen hatásai vannak:
Magas élelmi-rost tartalma van. Fehérjékben is gazdag, ezért fontos alapanyaga a vegetáriánus étrendnek. Legnagyobb arányban purint tartalmaz, aminosav-összetétele nem teljes, ezért húsmentes étrend esetén kombinálni kell más gabonanövények fogyasztásával is. Keverhetünk hozzá árpát, zabot, búzát, búzacsírát. Cukorbetegek is fogyaszthatják. A Vörös lencse hántolt barna lencse, a dél-ázsiai konyha gyakran használt alapanyaga. Felhasználása elõtt nem kell beáztatni. Fõzési ideje kb. 10-20 perc, ezalatt elveszíti vörös színét, megbarnul és pürés állagúvá válik. 

Én egy finom levest fõztem belõle ami igazán tartalmas és ízletes lett a fûszerezése miatt is. 
Debreceni kolbászból készítettem hozzá ropogós kolbász karikákat. A lencse rövid fõzési ideje miatt nagyon gyorsan elkészül ez a leves.

Hozzávalók:...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2012/02/vor...

sponsored links

Keres?s