Vöröslencse krémleves pirított tökmaggal

2013-02-27

sponsored links


Nekem a krémleves valahogyan az õsztõl tavaszig tartó idõszakban játszik igazán. Mindig a hûvösebb idõhöz kötöm. Természetesen a hideg gyümölcs krémlevesek nem ebbe a kategóriába tartoznak. Olyan nagyon jól tud esni egy téli vagy egy esõsebb napon (mint amilyen a mai is) egy finom, jól összehangolt ízvilágú krémleves.
Ez a leves már-már a télûzõ, tavaszváró kategóriába tartozik.
Aki nem szokott vörös lencsét enni, annak is ajánlom kóstolásra és annak is, aki - hozzám hasonlóan - nem igazán szereti a zöld (tányér) lencsét. Nem kell órákig fõzni és egészséges is! Már írtam is róla egyszer a blogon.
Krémes, kellemesen fûszeres és még Férj is azt mondta, hogy nagyon-nagyon finom és a top 3 leves-ben benne van! :-)

Hozzávalók:
egy fél fej vöröshagyma
3 darab közepes méretû répa
1 bögre vörös lencse

fehér bors
õrölt római kömény ...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2013/02/vor...

sponsored links

Keres?s