Vöröslencse krém
sponsored links
Egy ízletes és nagyon egészséges krémet hoztam ami jó ötlet lehet akkor is ha fel szeretnénk dobni valami újdonsággal a szokásos reggeli és/vagy vacsora repertoárt.
Kis kenyér falatkákra kenve remek elõétel vagy vendégváró fogás is lehet egy pohár bor mellé akár.
Legjobb frissen, még aznap fogyasztani, mert másnapra hajlamos összeállni a krém. (ezen egy újra turmixolás esetleg egy kevés olíva olaj tud segíteni ha abban a formában nem vagyunk elégedettek vele)
Hozzávalók:
kb 2/3-ad bögrényi vörös lencse
1 kis fej lilahagyma
olíva olaj
só
bors
õrölt római kömény
curry por
A vöröslencsét kétszeres mennyiségû vízben megfõzöm, egy kevés sóval ízesítem.
Ha az összes víz elfõtt róla és megpuhult (kb 20 perc) a lencse (ha mégsem, akkor egy kevés vizet még önthetünk hozzá) az apróra kockázott lilahagymával és a fûszerekkel valamint az olíva olajjal együtt alaposan összeturmixolom (vagy botmixerrel pürésítem) és ha kell, akkor egy pici vizet is adok hozzá.
Egy kis idõre hûtõbe teszem, hogy összeérjenek az ízek és friss kenyérrel, zöldségekkel tálalom.