Vörösboros õzragu bodzalekvárral és almás rétessel

2012-12-24

sponsored links


Évek óta nagy vágyam, hogy vadhúsból készült ünnepi vacsorát tegyek az asztalra karácsonykor. Ez az álmom idén megvalósult, hosszas töprengés után végül az õzhúsra esett a választásom. Az elsõ gondolatom az volt, hogy õzgerincfilét sütök, de végül a ragu mellett döntöttem. A körethez az ötletet egy 2001-ben megjelent karácsonyi Mester Kuktában találtam.

Hozzávalók:
Pác:
1,5 liter víz, 0,5 liter száraz vörösbor, balzsamecet, 1 fej vöröshagyma, vadfûszer-keverék
Õzragu:
1 kg õzcomb vagy lapocka, 10 dkg csíkokra vágott bacon, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, borókabogyó, balzsamecet, vadfûszer-keverék, 2,5 dl vadalaplé, száraz ...

Folytats a blogon ... scamorza.blogspot.com/2012/12/vorosbo...

sponsored links

Keres?s