Vörösboros õzragu bodzalekvárral és almás rétessel
sponsored links
Évek óta nagy vágyam, hogy vadhúsból készült ünnepi vacsorát tegyek az asztalra karácsonykor. Ez az álmom idén megvalósult, hosszas töprengés után végül az õzhúsra esett a választásom. Az elsõ gondolatom az volt, hogy õzgerincfilét sütök, de végül a ragu mellett döntöttem. A körethez az ötletet egy 2001-ben megjelent karácsonyi Mester Kuktában találtam.
Hozzávalók:
Pác:
1,5 liter víz, 0,5 liter száraz vörösbor, balzsamecet, 1 fej vöröshagyma, vadfûszer-keverék
Õzragu:
1,5 liter víz, 0,5 liter száraz vörösbor, balzsamecet, 1 fej vöröshagyma, vadfûszer-keverék
Õzragu:
1 kg õzcomb vagy lapocka, 10 dkg csíkokra vágott bacon, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, borókabogyó, balzsamecet, vadfûszer-keverék, 2,5 dl vadalaplé, száraz ...