Vörösboros vadpörkölt dödöllével
sponsored links
Sokat gondolkodtam hétvégén, hogy mit is készítsek vasárnapi ebéd gyanánt, így körbe kellett néznem, hogy mi található a mélyhûtõben...:)
Amikor megláttam a gyönyörû vörös húsokat, egybõl tudtam, hogy vadpörköltet fogok fõzni, mert azt nagyon szeretjük, és már régen volt...:) Persze ismételten jól körbenéztem a szükséges hozzávalók között, mivel mire kiolvadt a hús és nekiálltam felkockázni a hagymát rájöttem, hogy se borókabogyó, se áfonyalekvár nincsen itthon...:)
Még szerencse, hogy egy nagyon kedves ismerõsünktõl - Judittól - kaptunk egy üveg házi kökénylekvárt nem olyan régen, így teljesen helyettesíteni tudta a hiányzó hozzávalókat...:)
Recept:
Pörkölthöz: 50 dkg vadhús - nálunk szarvascomb, 2 fej kisebb vöröshagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 kis doboz ...