Vörösboros sült csülök római tálban
sponsored links
Hogy a csülök csak a sört szereti? Lehet, de én ezúttal vörösborral kínáltam. Ízlett neki, a csülök meg nekünk.
Hozzávalók: 2 kicsontozott csülök, 4-5 babérlevél, 10 szem feketebors, 4 gerezd fokhagyma, sertéssült fûszerkeverék, 2,5 dl vörösbor.
A csülköt jól megmostam, majd a bõre nagyját eltávolítottam. Hideg vízben a babérlevél, fokhagyma és bors kíséretében 1 órán keresztül elõfõztem. A római tálat elõtte levõ éjszaka már vízben áztattam. A csülköket jól befûszerezem, majd a római tálba helyeztem. Kevés mangalica zsírt tettem még alá és 4-5 fokhagyma gerezdet, ezután öntöttem hozzá a vörösbort. A sütõt 180 fokon elõmelegítem és a húst további egy órán keresztül megsütöttem. Az utolsó 10 percben fedõ nélkül, hogy a teteje megpiruljon. Egyben sült burgonyával tálaltam, mellé pedig görög saláta készült.