Vörösboros szilva fagylalt

2012-07-16

sponsored links



Vita tárgyát képezi köztünk a nagylánnyal, hogy ez vagy a rumos meggyfagylalt a finomabb. Szerintem ez, míg szerinte az utóbbi. :) Továbbra is azt mondom, hogy rendkívül egyszerû elkészíteni és idõigényesnek sem mondható, hiszen pár perces mozzanatokról van szó, csupán a fagyasztási idõk teszik olyan hosszadalmasnak tûnõvé. Én mindenesetre azt tudom mondani, hogy nagyon finom fagylalt lesz a végeredmény, nem lehet róla megmondani, hogy nem géppel készült, egyáltalán nem jégkristályos, úgyhogy érdemes nekilátni (szerintem a legjobb elõzõ nap megcsinálni). A benne lévõ bor se riasszon vissza senkit, hiszen az alkoholtartalma a forralás során (60 fok felett) elpárolog, úgyhogy gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.
A fagylaltot gépben is elkészíthetjük (nekem továbbra sincs helyem a fagyasztóban), ekkor a kihûtött vaníliafagylalt alapot tegyük 30 percre fagyasztó szekrénybe, majd a fagylaltgépbe öntve járjunk el a gyártó utasításai szerint. A kész fagylaltot dobozba téve ráöntjük a kihûtött szilvaöntetet, márványozzuk (lsd. lentebb) és akár ehetjük is a fagyit.
Ha nincs se fagylaltgép, se turmixgép, akkor marad a vanília alap fagyasztószekrénybe helyezése utáni 30 percenkénti botmixerrel, vagy villával való átkeverés a kellõ állag eléréséig. Ez után tehetjük rá a vörösboros szilvaszószt.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s